OPROEP 

BRENG JE OUDE STAPSCHOENEN NAAR HET MUSEUM! 

In april 2018 komt er een nieuwe opstelling in DE MINDERE. Het circuit begint met een figuur van een pater die al stappend naar een muur loopt en erin lijkt te verdwijnen. Aan de andere zijde van de muur buigt de wand door en komt los onder de druk van een hoop trekkersschoenen die er zijn neer gedropt. Een sterk beeld dat duidt op het feit dat er alsmaar minder paters zijn ... maar dat de waarden en idealen van de volgelingen van Franciscus van Assisi verder leven en nog steeds actueel zijn.
Alvast bedankt!

KROKUSKRIEBELS: Ridders en jonkvrouwen 

Erfgoed Haspengouw, Babs Wijnstra

Dinsdag 13 februari t.e.m. zondag 18 februari 2017

Sint Franciscus wilde voor hij zijn leven aan God wijdde, ridder worden. De hele krokusvakantie kan je in het museum knutselen rond het thema 'ridders en jonkvrouwen'. Ontwerp je eigen wapenschild. Maak je eigen kroon of punthoed. En bouw je droomkasteel.

​De stoere ridders en speelse jonkvrouwen kunnen natuurlijk ook het museum bezoeken met aandacht voor de mooie schilderijen en kunstvoorwerpen. Kies je favoriete kunstwerk uit en laat je deelnemingsformulier achter aan het onthaal. Misschien win je wel een verrassingspakket!

Doorlopende activiteit zonder gids, gratis toegang, vrije gift.

KROKUSVAKANTIE: workshop snelcursus ridder of jonkvrouw 

Woensdag 14/02/2018 VOLZET!
​Donderdag 15/02/2018 VOLZET!
​Zaterdag 17/02/2018

Laat zien dat je de kwaliteiten van een ridder of jonkvrouw bezit, zoals moed, durf en doorzettingsvermogen. Maak een wapenuitrusting, een kroon of een punthoed. Laat zien hoe goed je kan ringsteken en leer buigen als een hoofse ridder of dame. Misschien kan je na deze snelcursus zelfs een middeleeuwse dans doen.

voor kinderen van 4 tot 12 jaar, van 14u tot 16u. Kostprijs: € 5,00  per kind, materialen inbegrepen. Begeleidende volwassenen mogen gratis mee.

Inschrijven: info@demindere.be of 011 67 29 71 (max. 15 deelnemers, volzet = volzet)


DE KONING BOUDEWIJNSTICHTING STEUNT DE REALISATIE VAN ONZE NIEUWE MUSEUMOPSTELLING DOOR HET OPENEN VAN EEN CULTURELE MECENAATSREKENING...

Meer dan ooit heeft onze samenleving vandaag iemand als Franciscus van Assisi nodig. Franciscus was een echte doener, iemand die door zijn levenswijze toonde hoe het anders kon. Zo gaf hij al zijn bezittingen weg aan de ‘minderen’ in de maatschappij. En ook Franciscus’ universele verbondenheid met de natuur, de kosmos en alle levende wezens blijft mensen tot op de dag van vandaag aanspreken.
Belangstelling en betrokkenheid wekken voor het gedachtegoed van Franciscus van Assisi en zijn volgelingen: dat is onze opdracht.
Met een nieuwe opstelling van de collectie willen we dit tijdloos verhaal op een beklijvende manier brengen (voorjaar 2018). En daardoor steeds nieuwe generaties inspireren.

Het uitdenken, plannen en realiseren van de nieuwe opstelling kost handenvol geld. Kan u ons hierbij helpen?

Hoe? Door te storten op cultureel mecenaatsrekening museum DE MINDERE, beheerd bij de Koning Boudewijnstichting, op rekening BE10 0000 0000 0404 BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding 129/1008/00080 opgepast: gestructureerde melding

​De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften aan de Stichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 € (art. 145/33 WIB)